İnciri doğradıktan 8 dakika sonra hazır! Kaloriferde bekletin: Uyandırıp tüketebilirsiniz

TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı TipiPratik, mevsimine uygun ve leziz bir tatlı yapmak istiyor ama diyetinizi bozmak istemiyorsanız haberimizde sağlıklı ve leziz bir tarifimiz var. İncir ve sütle yapılan bu tatlı ilave şeker içermiyor. Peki taze ve kuru incirden yapılabilen ‘uyutma’ nasıl yapılıyor?

Hem pratik, hem hafif, hem de lezzetlitatlı dendiğinde incir uyutması dışında çok az seçenek vardır. İncir uyutması mükemmel lezzetli ve pratik olduğu kadar diyet yapanlar ve çocuklar için de uygun bir kaçamak olabilir. Üstelik bu tatlı doğal ve lezizdir. Peki incir uyutması nasıl yapılır?

2. 5 su bardağı süt, 8 adet kuru ya da taze incir ve sıcak su leziz ve sağlıklı incir uyutmasını yapmak için yeterlidir. Bu malzemelerle yalnızca 8 dakikada hazırlanan tatlının yapımı son derece kolay. Peki ama nasıl yapılıyor?

İncirler sıcak su içine konulup 1 saat kadar bekletilmelidir. Yumuşayan incirler minik küpler halinde doğranıp bir kaba alındıktan sonra ise sıra süte gelir. Süt artık tencereye alınıp ısıtılmalı ve gereken sıcaklığa ulaştığında diğer aşamaya geçmek için kenara alınmalıdır.

Yoğurt mayalama sıcaklığından azıcık daha sıcak olunca altını kapatmalısınız. Sıcak sütten kepçeyle alınıp incirlerin üzerine konulmalı ve tahta kaşıkla iyice ezilmelidir. Bunun dışında blenderla biraz parçalı kalacak şekilde çekip tencereye de aktarabilirsiniz.

1 kez daha karıştırıp kâselere paylaştırabilirsiniz. Tatlıyı mayalanma aşamasındayken ılık kalorifer üzerine koyabilirsiniz. Ancak kaloriferi henüz çalıştırmadıysanız oda sıcaklığında da bekletebilirsiniz. Dikkat edilmesi gereken nokta ise tatlıların üzerini kapatmaktır.

Üzerlerini çay tabağı peçete ya da streç filmle kapatıp temiz bez ile örtebilirsiniz. Bu şekilde ismini de aldığı işleme başlanmış yani incir tatlıları 2 saat kadar uyutulmuş olur.

Bu aşamada tatlıların üzerleri iyice açılmalıdır. Yani tatlılar uyandırılır da diyebiliriz. Daha sonra buzdolabına kaldırılan tatlılar 2 ila 3 saat dinlendirilmelidir. İyice soğuduktan sonra afiyetle yemek için hazır. Afiyet olsun.
Haber Kaynak : MILLIYET.COM.TR
“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”